PRIMARIA GIURGIU, PARTENER STRATEGIC ȘI ÎN CAMPANIA LET’S DO IT, DANUBE! – EDITIA 2015

PRIMARIA GIURGIU, PARTENER STRATEGIC ȘI ÎN CAMPANIA LET’S DO IT, DANUBE! – EDITIA 2015

Și anul acesta, sâmbătă, pe 27 iunie, şi la Giurgiu, ca și judeţele dunărene Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța, a avut loc campania naţională “Let’s Do It, Danube!”, organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării.
Campania a presupus, pe langă activitatea de ecologizare, și actiuni de educare în școlile dunărene, o caravană de film documentar “Dunărea, Amazonul Europei” și o competiție pentru elevi numită “Exploratorii Dunării”. Scopul campaniei a fost acela de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și, în special, a Dunării.
La nivelul municipiului, echipa judeţeană împreună cu Primăria municipiului Giurgiu au instituit un comandament “Let’s Do It, Danube!”, prin care s-au mobilizat forţe importante, au fost stabilite și repartizate zonele de ecologizare și responsabilităţi pentru fiecare. Comandamentul a activat în ultimele două săptămani și mai ales în ziua de curăţenie. Sacii și mănușile au fost distribuite din timp la mai multe instituţii, astfel încât acestea au mers direct la zonele repartizate. În ziua curaţeniei, voluntarii veniţi la prima oră în curtea Primăriei au fost echipaţi cu saci și mănuși, li s-a facut instructajul privind colectarea selectivă și normele de siguranţă și au fost transportaţi la zonele de ecologizare cu autobuze puse la dispoziţie de municipalitate. Sâmbătă, au fost ecologizate zone identificate de la Canalul Plantelor până la Podul Prieteniei, inclusiv zona Vămii. În anumite zone, unde erau depozitate cantităţi mari de deșeuri, s-a intervent și cu buldoexcavatoare.
La acţiunea de ecologizare din 27 iunie, se estimează că au participat 2500 de voluntari în municipiu și judeţ, centralizarea datelor urmând a fi finalizată în cursul săptămânii. De la această acţiune nu au lipsit nici membrii Executivului Primăriei Giurgiu, primarul Nicolae Barbu participand activ la acţiunea de ecologizare din zona Vămii.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul COMPETIŢIA DE VÂSLIT ÎN CANOTCI DE 10 plus 1 – “DESCOPERĂ ROWMANIA”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.